Välkommen till Keiser Racing!

 

Låt oss börja med att berätta hur Formula Off Road all började.

Rolf "Råttan" Keiser

Rolf “Råttan” Keiser

Formula Offroad är känd från Euro Sport som den extrema och spektakulära formen av offroad körning där rullningar och höga hopp är mer regel än undantag. I halsbrytande hastigheter utmanar bilar och förare gravitationen uppför sandbranter. Det var i slutet av 70-talet som Isländska räddningskåren började uppvisningsköra i sandtagen för att samla in pengar till verksamheten. Publikintresset var stort och snart utvecklades uppvisningarna till tävlingar och fler deltagare strömmade till. Motorsporten Formula Offroad var född.

 

Klassindelning
Formula Offroad körs i två klasser, modified och unlimited. I modified klassen måste bilarna ha en kaross som kan härledas till ett serietillverkat fordon. I unlimited klassen är det mesta fritt. Däcken som används kallas för paddeldäck och ser ut som Formel 1 däck med stora skovlar. Många väljer att trimma sina motorer med lustgas för den där extra kicken.

Övrigt
Formula offroad lyder under Svenska Bilsportförbundet. Det betyder att det finns ett stort regelverk att följa beträffande säkerhet och miljöhänsyn.

Så nu vet du lite om formula off road. Vill du se oss i aktion?

Gå till vår “Aktuellt”-fliken ovan och kontrollera kalendern för nästa händelse eller så kan du klicka här för att gå till vår video sida.

Visitors /Besökare